Nyhedsvideo August

Så er vi tilbage efter en god sommer med masser af begivenheder!

 

I starten af sommeren var der Nordisk Juniorlejr i Finland, hvor vi sendte en deltager + en leder. Alt gik godt og deltageren fik gode kontakter og nye venner under opholdet.

Så var der Europæisk Ungdomslejr i Rumænien, hvor 2 danske deltagere var med. Kort efter var der generalforsamling for EUDY, samme sted. DDU sendte Josefine Steenberg og Andreas Kronlund som vores repræsentanter. En ny EUDY-bestyrelse blev valgt og alt har været godt.

Nordisk Kulturfestival! Det blev gennemført med mange mennesker og spændende events. DDU havde æren af at afholde Action-aktiviteterne og de blev alle til en succes. Børnehjørnet blev også godt brugt, hvilket gælder os meget.

Lige efter blev der gennemført Nordisk Ungdomslejr i Nordsjælland, med deltagelse af 17 danskere og 46 deltagere i alt + lederstab. Tilbagemeldingerne har været meget positive. Vi havde også hyret døve unge til at stå for maddelen og det har været en rigtig god ting – dejligt!

På sekretariatet begynder hverdagen igen og som I sikkert har bemærket, så er der skabt meget postyr omkring tolkeområdet i de første uger af august. Vi hos DDU syntes det er utroligt ærgerligt at det kommer midt i en periode, hvor vi har lagt meget arbejde i at lave en ny tolkevision sammen med DDL, FDDB og Høreforeningen. Vi håber ikke at postyret vil forstyrre processen omkring samarbejdet med Socialministeriets følgegruppe. Vi håber på at man kan adskille mellem arbejdet med at optimere tolkemarkedet i sin helhed og skriverierne i Politiken. Det handler om en lille gruppe personer – og ikke hele det danske døvesamfund(!).  

Med medlemsstrukturen, så ser det godt ud. Der er dog enkelte personer, der mangler at blive tilknyttet en lokal medlemsforening, men jeg vil tage direkte kontakt med dem, når jeg har fået overblikket. Indtil videre viser tallene at vores medlemsantal er øget – det er vi glade for!

Vi bor fortsat i ejendommen på Brohusgade 17 og selvom ejendommen nu bliver drevet på frivillig basis har vi ikke mærket den store forskel. Vi er også glade for at bo her.

Vi har bestyrelsesmøde den 8. september – og vi skal også med til Døvefilms seminar samme dag – så hvis du har noget på hjerte, eller noget som du/I gerne vil have at DDU skal tage op, så skriv endelig til os!

Der er 2 arrangementer i luften lige nu – Lederkurset i Odense og Vandreturen på Møn! Begge er åbne for tilmeldinger og det er herrebilligt! Tilmelding og oplysninger finder du på hjemmesiden.

 

Det var alt for nu! Er der spørgsmål eller lignende, så skriv endelig til mig/DDU på ms@ddu.dk ELLER ddu@ddu.dk.

Fortsat god sensommer!